Σχετικά URLs, αναπαραγωγείς πολυμέσων και Hot Potatoes

Διευκρινήσεις

URL

η διεύθυνση από μία πηγή στο διαδίκτυο, όπως μία ιστοσελίδα ,μία εικόνα ή ένα αρχείο ήχου.

απόλυτη URL

ένα URL που αρχίζει με το "http://" λέγεται απόλυτο URL.Όποτε χρησιμοποιείται, πάντα αναφέρεται στήν ίδια πηγή.

σχετική URL

ενα URL που δεν αρχίζει με "http://" λέγεται σχετικό URL.Μπορεί να συνδυαστεί με το απόλυτο URL της κεντρικής σελίδας, για να έχουμε το απόλυτο URL της πηγής

Σχετικά URL σε Hot Potatoes κουίζ

Τα σχετικά URLs είναι ένας βολικός τρόπος για να ορίσετε εικόνες, ήχους και βίντεο σε ένα κουζί Hot Potatoes, διότι επιτρέπουν στα κουίζ να βλέπονται και να δοκιμάζονται σε έναν τοπικό υπολογιστή, πριν να ανέβουν σε έναν ιστοχώρο Moodle. Όταν το κουίζ ανέβει στον ιστοχώρο Moodle, τα αρχεία πολυμέσων, πρέπει επίσης να μεταφορτωθούν, ώστε να είναι διαθέσιμα κατά την διαχείριση του κουίζ μέσω Moodle.

Για λόγους ασφαλείας, το Moodle δεν επιτρέπει την άμεση πρόσβαση στα αρχεία του μαθήματος. Όλες οι αιτήσεις για τα αρχεία σε ένα δεδομένο μάθημα περνάνε από μια δέσμη ενεργειών προστασίας που επιβεβαιώνει ότι το πρόσωπο που ζήτησε το αρχείο είναι εγγεγραμμένο στο μάθημα. Ωστόσο, ο μηχανισμός αυτός μπορεί να σπάσει τους σχετικούς συνδέσμους που χρησιμοποιούνται στο κουίζ, επειδή οι συνήθεις κανόνες για την μετατροπή ενός απόλυτου URL σε ένα σχετικό URL δεν λειτουργούν.

Η λύση είναι αρκετά απλή: όλες οι σχετικές διευθύνσεις πρέπει να μετατραπούν σε απόλυτες διευθύνσεις από τη στιγμή που το κουίζ εμφανίζεται στο πρόγραμμα περιήγησης. Στην περίπτωση των κουίζ Hot Potatoes, τα URL θα μετατρέπονται από το Moodle, οπότε οι δημιουργοί περιεχομένου δεν χρειάζεται να ασχοληθούν με αυτό το κουραστικό και επιρρεπές σε σφάλματα έργο.

Αναπαραγωγείς πολυμέσων στο κουίζ Hot Potatoes

Ορισμένοι αναπαραγωγείς πολυμέσων δεν θα δεχθούν το αρχείο πολυμέσων, αν προέρχεται μέσω του σεναρίου που προστατεύει τα αρχεία του μαθήματος. Σε αυτή την κατάσταση, είναι απαραίτητο να αντικαταστήσετε τον αναπαραγωγέα πολυμέσων με έναν που είναι γνωστό ότι είναι συμβατός με το Moodle. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, τροποποιώντας την αναφορά στον αναπαραγωγέα πολυμέσων στο κουίζ, ή μπορείτε να επιβάλλετε στο Moodle να το κάνει με τον καθορισμό της ρύθμισης "Επιβολή υπομονάδων λογισμικού πολυμέσων" σε "ναι" στην σελίδα επιλογών του κουίζ.

Ταξινόμηση όλων των αρχείων βοήθειας
Προβολή αυτής της βοήθειας στη γλώσσα: English