Εισάγοντας νέες ερωτήσεις

 

Αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει για να εισαγάγει ερωτήσεις από εξωτερικά αρχεία κειμένων, που φορτώνονται μέσω μιας μορφής. Διάφορες μορφές αρχείων υποστηρίζονται:

Μορφή GIFT

Το GIFT είναι το καλύτερο διαθέσιμο φορμάτ για την εισαγωγή ασκήσεων τύπου κουίζ σε Moodle από αρχεία κειμένου. Είχε σκοπό να αποτελεί μια εύκολη μέθοδος για τους διδάσκοντες που γράφουν τις ερωτήσεις σε αρχείο κειμένων. Υποστηρίζει ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, σωστού-λάθους, σύντομης απάντησης, ταιριάσματος, αριθμητικές ερωτήσεις, καθώς και την εισαγωγή κενού ( _____ ) για ερωτήσεις συμπλήρωσης κενών. Διάφοροι τύποι ερωτήσεων μπορούν να συνυπάρξουν σε μια άσκηση. Υποστηρίζονται επίσης γραμμές για σχόλια, τίτλοι ερωτήσεων, η ανατροφοδότηση και ποσοστά %.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

Ποιος τάφηκε στον τάφο Grant ; { ~ο Grant ~οJefferson = κανένας}

Ο Grant είναι {~βαλμένος =ενταφιασμένος ~ζωντανός} στον τάφο Grant

Ο Grant τάφηκε στον τάφο Grant {ΛΑΘΟΣ}

Ποιος τάφηκε στον τάφο Grant ; { =κανείς = κανένας}

Πότε γεννήθηκε ο Ulysses S . Grant ; {#1822}

 

Μορφή Aiken

Η μορφή Aiken είναι ένας πολύ απλός τρόπος και πολύ φιλικός για δημιουργία ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής. Για παράδειγμα:

Ποιος είναι ο σκοπός των πρώτων βοηθειών;

Α. Να σώσουμε τη ζωή, να αποτρέψουμε τον περαιτέρω τραυματισμό, να διατηρήσουμε την καλή υγεία

Β. Να παρέχουν την ιατρική περίθαλψη σε οποιαδήποτε τραυματισμένο ή πληγωμένο πρόσωπο

Γ. Να αποτρέψουν τον περαιτέρω τραυματισμό

Δ. Να βοηθήσουν θύματα που ζητούν τη βοήθεια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Α

 

Μορφή Λέξης που λείπει

Αυτή η μορφή υποστηρίζει μόνο τις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Κάθε απάντηση έχει μπροστά το (~), και η σωστή απάντηση το (=). Για παράδειγμα:

Μόλις αρχίζουμε να ερευνάμε τα μέρη του σώματός μας όταν είμαστε ακόμη νήπια γινόμαστε ήδη σπουδαστές { = ανατομίας και φυσιολογίας ~πειράματος ~επιστήμης ~ρεφλεξολογίας} , και από μία άποψη παραμένουμε τέτοιοι σπουδαστές για όλη μας τη ζωή.

Περισσότερες πληροφορίες για τη μορφή Λέξης που λείπει

 

Μορφή AON

Πρόκειται για μορφή αντίστοιχη με τη μορφή Λέξης που λείπει. Η διαφορά είναι ότι, μόλις εισάγουμε τις ερωτήσεις, όλες οι ερωτήσεις σύντομης απάντησης μετατρέπονται ανά τέσσερις σε ερωτήσεις ταιριάσματος .

Επιπλέον, οι απαντήσεις των ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής τοποθετούνται τυχαία κατά τη διάρκεια της εισαγωγής.

Το όνομα ΑΟΝ προέκυψε από μια οργάνωση που υποστήριξε την ανάπτυξη πολλών χαρακτηριστικών για ασκήσεις τύπου κουίζ.

 

Μορφή Blackboard

Πρόκειται για μέθοδο εισαγωγής ερωτήσεων που έχουν εξαχθεί από την πλατφόρμα Blackboard. Στηρίζεται στις λειτουργίες XML που συντάσσονται μέσω PHP .

 

Μορφή Course Test Manager (CTM)

Πρόκειται για μέθοδο εισαγωγής ερωτήσεων από τράπεζες ερωτήσεων CTM . Στηρίζεται στους διάφορους τρόπους πρόσβασης μιας τράπεζας ερωτήσεων, η οποία είναι σε μια βάση δεδομένων της Microsoft Access . Παίζει ρόλο αν η πλατφόρμα Moodle τρέχει στα Windows ή σε Linux .

Στα Windows φορτώνετε τη βάση δεδομένων ακριβώς όπως οποιοδήποτε άλλο αρχείο εισαγωγής στοιχείων.

Σε Linux , πρέπει να εγκαταστήσετε Windows στο ίδιο δίκτυο με τη βάση δεδομένων CTM και ένα κομμάτι του λογισμικού που λέγεται ODBC Socket Server , ο οποίος χρησιμοποιεί XML για να μεταφέρει στοιχεία στο Μoodle στον κεντρικό υπολογιστή Linux .

Παρακαλώ διαβάστε το πλήρες αρχείο βοήθειας κατωτέρω, πριν χρησιμοποιήσετε αυτή τη μορφή.

 

Μη αυτοματοποιημένη μορφή

Εάν έχετε μια δική σας μορφή, μπορείτε να την εγκαταστήσετε οι ίδιοι μέσω mod /quiz /format /custom .php

Το ποσό νέου κώδικα που απαιτείται είναι πολύ μικρό – απλά πρέπει να προκύψει μια ενιαία ερώτηση από το δεδομένο κείμενο.

 

Αναμένονται περισσότερες σχετικές μορφές, όπως WebCT , IMS , QTI και ό,τι άλλο οι χρήστες Moodle μπορούν να συνεισφέρουν!

 

Ταξινόμηση όλων των αρχείων βοήθειας
Προβολή αυτής της βοήθειας στη γλώσσα: English